Beijing (北京)

Jak se tam dostat

Do Pekingu létají z Evropy například British Airways přes Londýn, SAS přes Kodaň, Lufthansa/AirChina přes Frankfurt, Aeroflot přes Moskvu, Tarom přes Bukurešť a další.

Z letiště jezdí do města komfortní klimatizované autobusy (16Y). Ve městě staví na několika místech a končí u Beijing International Hotel nedaleko hlavního nádraží. Dražší variantou je použití taxi (nutno zaplatit i dálniční poplatky) Před odletem z Peking Intl. Je nutno zaplatit v hotovosti letištní poplatek 90Y.

Výměna peněz

Peníze je možno jednoduše vyměnit na letišti, kde je také několik bankomatů. Ve Pekingu pak pouze v pobočkách Bank of China. Při pokusu o výměnu v jiných bankách nás posílali vždy do BoC.

Doprava

Páteř dopravy tvoří 3 linky metra, kterou doplňují autobusy. V metru se kupují jízdenky u okénka a odtrhává je kontrolorka u vstupu. V autobusech chodí popř. prodírá se průvodčí, která vybírá peníze.

Ubytování

Populární hostel v horním patře Beijing Intl. Hotel má výhodu, že ze sousedství odjíždějí autobusy na letiště. Jeho obsluha je ovšem naprosto neochotná a dělá různé problémy. Oddělené pokoje mužy/ženy.

Příjemné ubytování asi 15min chůze od Tiananmen je Far East Hotel (No.90 Tie Shu Jie Xuan Wu District, Beijing 100050). Hotel má dvě části – luxusnější a levný hostel. V hotelu si lze uschovat věci. V prvním patře je cestovka, která může pomoci s rezervací lístků. Metro Hepingmen nebo Qianmen.