-1.den/pátek - teplíčko

Vyměňujeme v bankomatu $3000 (nikoliv dolarů ale pesos, $ zde značí totiž místní měnu a ne měnu strýčka Sama). V 9:00 nám jede luxusní autobus Estrella Roja přímo od letiště do Puebla ($125). Po důkladné prohlídce zavazadel nám je řidičem nabídnuto pití a občerstvení (gratis). Jedeme přes průsmyk a je pěkně vidět poměrně dost sněhem pokrytá Iztaccihualtl - opravdu podobná ležící ženě. Za 2 hodiny jsme v Puebla na terminálu CAPU. Zjišťujeme ceny do Oaxaca - ADO za $216, AU $180 (secunda clasa). Ještě poněkud zblblí doporučeními "cestovat pouze 1.třídou" váháme ale nakonec cena rozhoduje. Dáváme batohy do předražené úschovny s hodinovou sazbou (platíme za 2 batohy při vyzvednutí $80).

Místní dopravou jedeme do Cholula ($4), kde se nachází největší pyramida, která ovšem pyramidu moc nepřipomíná, Je to pahorek, na kterém stojí kostel. Místo je ale fotogenické a je vidět čtyřtisícové La Malinche.

Přelezeme ještě na protější kopec, kde potkáváme mladou Američanku s Mexičanem, kteří nám poradí kde se najíst a kde je tržnice. V jednom krámku se opravdu dobře najíme za $35 (tortillas, gyros, maso s houbami) a na tržnici kupujeme levné "originální" banány a pomeranče za $5. Chuťově se dost liší od "našich". Jedeme zpět do Puebla ($4). Řidič má zjevně dobrou náladu, hlasitě si zpívá nejen nám ale nakloněn k otevřeným dveřím i ostatním lidem venku na ulici. Jdeme ke katedrále ale ta nás moc nebere a k muzeu lokomotiv. Vstup je volný ale mají už bohužel zavřeno. Vracíme místní za $3,50 na CAPU. Zde nad batohy proklimbáme až do 0:30, kdy nám odjíždí náš autobus.