31.den - Delhi a domů

Máme 3AC class, klimatizace naštěstí v zimě je vypnutá, cestující jsou o poznání vyšší kasta a objevují se i cizinci. Vlak bohužel více stojí než jede a získáváme slušné zpoždění. Aspoň, že nás baví fakír s umělou kobrou.

Na NDLS necháváme batohy, prozkoumáváme možnosti transportu na letiště a poté popojíždíme metrem. Metro zeje prázdnotou, však také každý musí projít důkladnou osobní prohlídkou. Nejdříve u velké mešity Jama Masjid kupujeme šátek, bohužel jsme zde po poledni a v tuto dobu můžou dovnitř pouze muslimové. Nečekáme a pokračujeme na Raj Ghat, kde byli spáleni významné osobnosti včetně Ghándího a do jeho muzea a poté k India gate. Zde staví nebo odstraňují tribuny. Podle vlajek se zdá, že to dělají kvůli přehlídce u příležitosti jordánského prezidenta. K prezidentskému paláci je to pěkná dálka.

Před setměním metrem popojíždíme ke kulaťáku Connaught square, kde nakupujeme knížky a rozšoupáváme se v McDonnaldu. Ještě jedna jízda metrem pro batohy a pak taxíkem s vyhlášenou cenou 230Rs na letiště. Jsme zde ještě brzo a musíme počkat v protější budově, protože se na checkin dá až 3 hodiny před odletem. Přebalujeme a využíváme možnosti osprchovat.

Sprcha je překvapivě levná (5Rs), jinak zde stoupají ceny exponenciálně s tím jak se blížíme k letadlu.

Odlétáme dokonce o 15minut dříve, nejde sice palubní počítač, takže neuvidíme filmy ani mapu ale to nám nevadí aspoň se vyspíme. Cesta proběhla bez komplikací a i batohy dorazily.