25.-28.den/neděle-středa

Ráno je jasno a Kanchendzonga leží před námi jako na dlani. My se jdeme podívat na Pemayangtse Gompa (20Rs) a na druhé hlavní město Rabdentse Palace. Druhý den jsou všude okolo mraky/mlha, přesto jdeme na druhé významné monastery Sangachoeling Gompa a poté jeepem do Yuksom (60Rs). Proti Pellingu, který připomíná alpské lyžařské středisko, pouze hotely a kromě sledování kriketu jsme už nevěděli co jiného dělat, zde v údolí leží vesnice a po okolí je možno chodit po stezkách. Díky tomu je ubytování levné primitivní nebo dražší. Volíme druhou možnost v Hotel Yangrigang (400Rs po slevě).

Druhý den děláme zajímavý okruh přes Dubdi Gompa a prohlížíme i ostatní zajímavosti jako jsou korunovační trůn nebo Tashi Tenka, první hlavní město.

Ve středu se přesunujeme jeepem přes Jorethang (80Rs) do Siliguri (90Rs). Vedle našeho známého hotelu v New Jalpaiguri jdeme na oběd. Nemají zde, jako obvykle, záchod tak H. jde s místním zaměstnancem hledat veřejný. Když se do deseti minut nevrací, vydávám se je hledat, jelikož vůbec nevím kam šli a čtvrť nevypadá nejbezpečněji, přinucuji dalšího zřízence aby mi ukázal, kam vlastně šli. Dovede mě k veřejným zamknutým záchodkům a tvrdí, že je uvnitř. Ptám se lidí, jestli ji neviděli, všichni mávají rukou a volají "railway station", což je zjevný nesmysl, neboť nádraží je kilometr daleko. Probíhám panicky se 3 těžkými batohy uličkami a všichni volají na mě "railway station". Už nedoufaje se vracím zpět do restaurace, když tu vidím, že H. jde proti mě na ulici. Za všeobecného veselí se jdeme konečně najíst.

Vlak má zpoždění, na nádraží otravují žebráci a ani samotný North East Express není nic extra, je přeplněný, lidé bez správných lístků, kouří. Zatím, nejhorší sleeper.