Monte Giovo

Příjezd po silnici Modena-Pievepelaga-Bagni di Lucca-Lucca do Pievepelaga, ze kterého kousek směr Passo di Radici a vlevo po úzké silnici Le Tagliole (do Pievepelaga se lze dostat také z Castelnuevo di Garfagnana silnicí přes Passo di Radici). U silnice silný pramen s kapličkou i místem na zastavení. Na konci silnice je ale velké parkoviště (1470m), voda i stoly na piknikování. Není zde ale možné parkovat přes noc. Jsou zde parkovací automaty, kde je nutno koupit parkovací lístek za 2EUR na den.

Od parkoviště po široké cestě, v zatáčce směrovka Lago Baccio na kamenitou stezku. Kolem jezera údolím (borůvky) až na hřeben, kde se dáme vlevo a dosáhneme Monte Rondinaio (1964m, 2hod). Pokračujeme zpět a po hřebeni atraktivní stezkou na La Particciola, Grotta Rosa a Monte Giovo (1991m), 45min.

Dále pak dolů na sedlo Colle Bruciata (1730m), kde se upustí hřeben a dáme se vpravo. Na další odbočce na Passo della Boccaia směrem na Lago Santo (1501m, 90min). Kolem tohoto ledovcového jezera už bude patrně hodně výletníku. Nesmí se v něm koupat. Od jezera pak za 10min dojdeme na parkoviště.