Bayankhongor (Баянхонгор)

Erdenetsogt

Malé městečko, na naše poměry, bychom řekli malá vesnice, s malým velmi půvabným klášterem. Nachází se nedaleko na sever od Bayankhongor.

Dále na sever přes hory silnice pokračuje do Tsetserleg.

Orog Nuur (Орог Нуур)

Slané jezero kam ústí řeka Tüin, je výborným místem pro pozorování ptactva. Okolo jezera jsou písečné duny. Pozor na zapadnutí autem do hlubokého písku. Nachází se na dohled od městečka Bogt 4h jízdy z Bayankhongor.

Shargaljuut (Шаргалжуут)

Lázně národního významu s 300 jak horkými tak studenými léčivými prameny. Prameny a ošuntělé lázeňské domy leží na břehu řeky mezi vrcholky Myangan Ugalzat Uul (3483m) a Shargaljuut Uul (3137m). Jednotlivé prameny mají popsanou jejich teplotu a na co by měly být použity.

Asi 1h po cestě z Bayankhongor, lze se také dostat po špatné cestě přes hřeben z Erdenetsogt.

Tsagaan Agui

Asi 90 km východně od Bayangovi leží Tsagaan Agui. Jeskyně, která tvořila před 700tis. lety domov člověku z doby kamenné, situované v úzké roklině. Dnes již v jeskyně nejsou, žádné viditelné stopy po pravěkých lidech, za to z cela viditelné jsou stopy po lidech doby současné v podobě různých vzkazů a malůvek. Na jih od Bogt, jeskyně je stranou hlavní cesty a špatně se hledá, teoreticky by se měl asi zaplatit malý poplatek za vstup v nejbližší jurtě.