-5.den/úterý - spáleniny

Čekáme až se rozední a necháváme na malém terminálu Cristóbal Colón batohy v úschovně za $5. Jdeme se najíst a pak autobusem za $7 jedeme do Zipolite. Zde poprvé vidíme Pacifik. Je brzo 8:00 a ještě není vedro. Pár hodin strávíme koupáním a pak jdeme pěšky do Mazunte, kde by údajně měly být želvy. To je ovšem poněkud unavující cesta po silnici z kopce do kopce, kterou nám zpestřuje leguán - nechce nechat vyfotit a radši krkolomně spadne z keře. V Mazunte sice žádné želvy neuvidíme ale procházkou po skalách se dostaneme do liduprázdné zátoky, kde koupeme ve vlnách. Cestou zpět sbíráme mušle, v restauraci si dáváme oběd za $35 a na korbě pickupu se vracíme do Zipolite a taxicolectivem (5 lidí a mimino) do Puerto Angel. Zjišťujeme, že želví výlety se pořádají odtud. Nevadí, vykoupeme se, nakoupíme a autobusem se vracíme do Pochutla. Slunce, moře a osvěžující vánek způsobil podcenění síly slunce a nepříjemné spáleniny na nohou.

Ve městě hned vedle nádraží mají internet. V místnosti je neuvěřitelné vedro a připojení je strašně pomalé. Po půl hodině mě to omrzí a stěžuji si obsluze. Ta vypne stahování nějakých MP3 a rázem se dá pracovat.

Bereme batohy a snažím se vyměnit lístky u pokladny na dřívější spoj. To se mi k mému překvapení podaří a je to kupodivu zdarma. Potkáváme zde dvě skupiny Čechů, kteří jedou z Puerto Escondido. S Jirkou a Hanku se ještě potkáme při odletu.

Konečně je zde autobus, naloďujeme naší bagáž a jedeme do Tuxtla.