25.2. - úterý

Ráno máme budíka na 5:30 ale vstáváme a vyjíždíme až v 7:15. Před rozedněním jsme na Pico de Ariero (1816m) s hotelem (od hotelu 27km a 45 minut). Je ale hnusně – mraky a fouká. Takže vyběhnu na „vyhlídku“ a vracíme se zpět.

Zastavíme se potřetí na Monte, kde fotíme tentokrát denní fotky. Pak ještě stíháme vyhlídku na Pico dos Barcellos (355m). Ta je obsypána stánkaři. Takže foto a rychle do hotelu, kde jsme přesně v 9:00 po ujetí 60km.

Klíčky necháváme na recepci a po snídani běžíme nafotit městkou tržnici s rybím trhem. Je tam sice víc turistů než ryb ale stálo to za to. Vracíme se městským autobusem (Zona 1 – 2x1,07€).

V 11:05 si pro nás přijde průvodkyně a odvede nás do autobusu (bagáž jede samostatně na náklaďáčku), který objíždí po městě ostatní hotely. Na letišti jsem asi v 12:30. Vystojíme opět frontu na check-in, pak u RTG kontroly až po 14:05 jsme naloděni do letadla. Z Funchalu ale startujeme asi o 45min později.

Boeing 757-300 vydává podivné zvuky a prolétáváme několik turbulencí. Opět na monitorech můžeme sledovat přistání na překrásně osvětleném letišti – dráhy jsou označeny dlouhými pásy modrých, žlutých a červených světel. Ve Stuttgartu jsme asi v 19:45 ale musíme čekat dvě hodiny navíc, protože let z Santa Cruz má dvě hodiny zpoždění. Dostáváme poukázky do hospody na 2x15€. Plně je využíváme (uzené z nudlemi, rizoto, ½ l Sprite, pivo nealko, dortíky, zmrzlina) – doplácíme 1€.

Ze Stuttgartu startujeme v 22:40 s veselou posádkou. Před přistáním je na monitoru vidět v dálce letiště, které ale pak zmizí. Dlouho se dohadujeme, kam že to chce pilot přistát. Na poslední chvíli se ale ztracené letiště objeví a tak šťastně v Drážďanech přistáváme v 23:25.

Vyzvedáváme auto na parkovišti (47€) a hurá domů. U Lovosic si musím trochu odpočinou, protože už téměř nevidím. Doma jsme ve 3 hodiny ráno.