21.2. - pátek

Počasí se z hotelu nezdá moc špatné - modrobílo ale vítr a tak chceme zkusit Pico Grande z Boca da Corrida. Jdeme tedy na autobus Rodoeste č.96 v 9:45, který staví pod námi u Monumental Lido. U zastávky se zastavuji v outdoorové agenci Strawberry a oni mě odrazují od jakékoliv vrcholové túry – špatné počasí a speciálně Pico Grande je prý nebezpečné – skály. No přijíždí autobus tak kupujeme lísky za 2.05€ a jedeme ale při pohledu na mraky si to rozmýšlíme a už za pěkného lijáku vystupujeme v Estreito de Câmara de Lobos a jdeme levádu Norte.

Jednoduchá leváda nad obydlenými svahy. Několikrát sprchne, nahoře asi hodně fouká. V jednom místě u továrny je leváda přerušená. Nás se ale ujímá bosá průvodkyně a převede nás. Chce za to patrně 1€, dávám polovinu, což se jí zdá málo a chce "bombů". Tak ji dám 3 bonbóny a 50centů a rychle pryč. Nakonec docházíme k tunelu kam zabočuje leváda. My se ale dáváme rovně podél malé levádky a pak vystupujeme po schodech na vyhlídku Cabo Gardo – 580m vysoký útes.

To je místo pro autobusovou turistiku ale zjevně ne všem dělá dobře pohled na políčka u moře položená o 580m níže. Jeden kluk se plazil k ocelovému zábradlí málem po čtyřech. Posvačíme a jdeme k silnici kde staví autobusy. Bohužel nám ale dva ujely před nosem a tak na další čekáme ¾ hodiny. Lístek do *Câmara de Lobos* stojí 1,15€.

Na ulici se snažili žebrat dva kluci ale po "no" toho nechali. Tak fotíme loďky v přístavu a příboj zuřící za hrází. Asi po hodině nasedáme na autobus do Funchalu, který nás za 1,15€ odveze domů.

Po vysprchování jdeme do Atlasu zařídit auto na poslední 3 dny. Mělo by být ráno v 8:45 za 28€ na den. Kupujeme v suvenýrech se sympatickou prodavačkou krajky „za starou cenu“(19,19€) a průvodce Madeira od Sunflower Landscapes (19,90€). Pak jdeme na hotel plánovat co zítra. Bohužel hlavní neznámou je počasí.